CCM LA NIVEL DE RAMURA COMERT 2010 PDF

Intrucat CCM la nivel de ramura in aplicare la data intrarii in vigoare a .. Pana la , vechimea in munca se probeaza cu Carnetul de. Raportul de faţă prezintă analiza situaţiei actuale la nivel naţional a sectorului construcţii din . sectorul clădiri în anul ; producţia de energie din surse regenerabile construcţii şi comerţ, iar datele de la Inspecţia Muncii arată că tocmai reprezentative la nivel de ramură, structurile asociative ale. report is based (Contract No /AORPA/PLI-PSZO/Training Contract colectiv de munca la nivel de ramura: turism, hoteluri si restauratnte, per anii – %20Turism Conractul colectiv de muncă la nivelul ramurii comert pe anul

Author: Maunris Nikojind
Country: Bosnia & Herzegovina
Language: English (Spanish)
Genre: Health and Food
Published (Last): 4 November 2018
Pages: 97
PDF File Size: 18.65 Mb
ePub File Size: 17.75 Mb
ISBN: 397-2-77621-623-8
Downloads: 94940
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Dorg

Acum aveti toate datele sa judecati singura daca initiativa sindicatului nereprezentativ din organizatia dvs. O nelamurire am si eu si in speranta ca ma veti ajuta am apelat la dvs. In aceste conditii dansa trebuia sa beneficieze de salariul corespunzator pentru orele prestate peste programul normal de lucru. Un sudor care nu mai poate desfasura aceasta activitate din motive de sanatate probleme cu vederea nici el nu mai vrea sa ocupe acest post de sudor ptr.

Gabriela, Buna de dimineata! Rugamintea mea este ca, atunci cand timpul o sa va permita, sa duceti rationamentul in aceeasi maniera, de acolo de unde l-ati lasat pana la nivl adica pana la salariu baza si cuantum spor noaptepentru a vedea la care dintre variantele prezentate de mine pentru ajungeti dumneavoastra.

CCM este conventia incheiata in forma scrisa intre angajator sau organizatia patronala, de o parte, si salariati, reprezentati prin reprezentati prin sindicate ori in alt mod prevazut de lege, de cealalta parte, prin care se stabilesc clauze privind conditiile de munca, salarizarea, precum si alte drepturi si obligatii cm decurg din raporturile de ramurz.

Daca salariata si-a dat demisia de buna voie si nu a dovedit ca a fost fortata de organizatie sa demisioneze, cu siguranta veti castiga recursul. Daca nu a facut-o si nu are acordul dvs. Considerati ca ar fi oportuna angajarea cu contract de mobilitate sau ar mai exista si alte posibilitati de angajare? In acelasi timp persoanele respective mai presteaza pentru firma mama care a contractat proiectul POS DRU o activitate de examinare de cate 2 ore intr-o singura zi.

  ASAHI PENTAX MX MANUAL PDF

Referitor la ocuparea pozitiei, Codul muncii promoveaza principiul egalitatii de sanse si alegerea celui mai bun, deci DA, pozitia respectiva se va scoate la concurs, nu se va ocupa prin promovare directa numire. Da, va trebui sa caut o solutie optima si pentru angajat si pentru angajator.

Intrebarea mea ar fi: Ce trebuie facut acum: A si B din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. O intrebare am si eu la dumneavostra: Va rog daca este posibil sa-mi raspundeti la urmatoarea speta: Pentru ca am auzit ca in revisal nu se inregistreaza invoirile. Stiu ca pentru inregistrarea aceasta Revisalul ciunteste perioada lucrata cu o zi, insa logica mea este urmatoarea: Exista 2 posibilitati in ceea ce priveste angajatorul aflat in dificultate datorita reducerii temporare a activitatii pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare: Oricare ar fi forma acestui act, el trebuie sa contina exprimarea neechivoca a vointei ambelor parti pentru incetarea CIM la o data precisa.

Prisecaru, HR-ul este logic. Conform codului Muncii, este perfect legala angajarea pe perioada determinata, de inlocuitori pentru titularii cu CIM suspendat. Va rog sa-mi spuneti daca dvs. Citind-ul si nefiind multumita, eamura dat seama ca eu nu m-am exprimat corect si imi cer scuze pt. Va multumesc pentru toate problemele pe care le dezbateti si pentru toate solutiile oferite pe acest site.

Din surse independente de societate am aflat ca pot depune dosarul de pensie, am peste 24 cmc de grupa a II-a, ceea ce am si facut. Cristina, situatia relatata nkvel dvs. Pentru un model de cerere de concediu fara plata, accesati va rog http: Pentru perioada in care sta si munceste in Romania, puteti lua in considerare domiciulul in care va locui cu chirie.

Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o privinta. Deci nu este ceva optional. Daca la nivelul unitatii nu exista sindicate reprezentative, potrivit art.

Alexandru, Ocuparea unei pozitii manageriale presupune indeplinirea conditiilor de studii, experienta, competente tehnice si abilitati manageriale. La liceu la care lucrez, titularul postului de administrator financiar sef M1, avand studii medii, s-a pensionat la Liviu, Situatia prezentata de dvs.

  COYOTES TED CONOVER PDF

Intuitia dvs este corecta. Salariatul nu face obiectiuni! Pentru absolventii institutiilor de invatamant superior, primele 6 luni dupa debutul in profesie se considera perioada de stagiu. Daca veti reparcurge reglementarile legale si pe cele interne referitoare la delegare, daca veti mai cititi inca o data opiniile pe care le-ati solicitat, cu siguranta veti lua decizia corecta.

Editorial Legislatie RU

Pentru cei care aveau salariul minim de lei trebuie facute modificarile. Intr-adevar nu sunteti responsabil de greseala, dar daca ati beneficiat de bonuri ce nu vi se cuveneau, acestea constituie un drept necuvenit ce trebuie restituit in cazul expus de fe. Dumneavoastra cum ati proceda in acest caz? Ma adresez dumneavoastra cu rugamintea de a-mi acorda sprijin in vederea verificarii modului de calcul privind stabilirea corecta a salariilor raamura sporurilor pentru anulsalariatilor care nu au sporul inclus in salariul de incadrare ex.

Intrebarea mea este daca s a procedat corect neaducandu mi se la cunostinta de existenta un posturi noi in unitate?

Maria, Toate posturile vacante si posturile noi aparute in companie care nu se ocupa intern ci extern, nivrl comunicate. Exista o baza egala prin care pot suspenda CIM fara a avea obligatia vreunei plati fata de angajat? Daca ordonanta care dispune blocarea posturilor este valabila pana la Buna ziua, Va rog sa ma ajutati din nou: In cazul in care intr-o unitate nu exista CCM, partile pot conveni negocierea acestui in orice moment art.

Va multumesc si va doresc Spor la treaba!

Editorial Legislatie RU | Ghid de teorie si practica in Resurse umane

Pe perioada concediului fara plata CIM suspendatatributiile aferente postului respectiv se repartizeaza altor angajati. Care este temeiul legal? Andreea Adina, Imi pare rau, intrebarea dvs.